Schumann forklarer at David Toska tok kontakt med ham i februar 2004 for å bestille to biler av typen Ford Excursion. Schumann sa seg villig til å skaffe bilene. Prisen skulle være 50.000 kroner for begge to.

— Men nå er vi over i det straffbare, ikke sant? Det ligger vel implisitt at de skulle skaffes fra det illegale markedet, spurte dommer Helge Bjørnestad.

— Det stemmer, svarte Schumann, som sier han stjal bilene fra et verksted på Hamar.

Bilene skal ha blitt parkert ved travbanen på Bjerke.

Senere skal Toska også ha bestilt skuddsikre vester.

— Jeg kontaktet en venn av meg. Han sa det ikke var noe problem å skaffe vestene.

Deretter skal Schumann ha møtt Toska i Stavanger for å få overlevert oppgjøret. Pengene skal han ha fått i kontanter.

— Vi snakket frem og tilbake. Toska fortalte at han hadde jobbet med et ransprosjekt i lengre tid, og at han ville bruke bilene til det. Han visste at jeg hadde sittet inne for ran, og lurte på om jeg var interessert i å være med. Jeg sa jeg måtte tenke på det.

Dommeren: - Sa han hvor dette skulle skje?

Schumann: - Han sa det skulle være et anslag mot Norges Bank, og at det var snakk om store penger.

Dommeren: - Det slo deg vel at skytevestene hadde noe med planleggingen å gjøre?

Schumann: - Det ante meg. Men jeg fikk ikke noe innsyn i planene. Jeg fikk bare en forespør-sel om å delta i anslaget. Han ga ingen beskrivelse utover det.

Dommeren: - Hvor lenge var du i tenkeboksen?

Schumann: - Cirka fjorten dager. Så ringer jeg David. Han kommer hjem til meg i begynnel-sen av mars. Jeg forteller at jeg kan transportere bilene til Stavanger på en ubemerket måte, fordi jeg har et vogntog i Oslo som jeg kan frakte dem i. Og jeg stiller meg positiv til å være med på ranet.

SCANPIX