Den tidligere stortingspolitikeren Jan Simonsen er ikke overrasket over at stortingspolitikere skal ha kjøpt sex når de er på tur. Selv har han flere ganger vært på strippeklubber med kolleger fra Stortinget.

Jan Simonsen, som tidligere var stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, er ikke overrasket over at en stortingspolitiker kjøper sex på offisielle reiser.

— Det er ikke noe overraskende for meg at en stortingsrepresentant eventuelt kjøper seg sex på en reise. Etter at de er ferdige med møter og slikt har jo representantene fri. Da er det opp til dem hva de vil finne på, sier han til Dagbladet.

Han sier at han aldri selv har sett at representanter har kjøpt sex.

— Jeg tror ikke det er vanlig, men det skjer helt sikkert, sier han.

Simonsen forteller at det ikke er uvanlig at stortingsrepresentanter går på strippeklubb, og husker spesielt et besøk på Reperbahn i Hamburg i 1991.

— Jeg tror vi var en åtte-ti stykker som dro innom en strippeklubb på Reperbahn i Hamburg. Jeg husker det spesielt godt fordi dette ble et sjokk for flere av representantene. En av stripperne viste seg å ikke være en kvinne. Da fikk vi bakoversveis, sier Simonsen.

Det var VG som fredag skrev at en stortingsrepresentant skal ha fått refs fra daværende stortingspresident Jørgen Kosmo for å ha hatt omgang med utenlandske prostituerte. Samme representant skal også har fått kritikk for det samme under den nåværende stortingsperioden, men nekter selv for å ha kjøpt sex.

SCANPIX