Politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt vil imidlertid ikke si noe om hvorvidt LO-lederen nå har fått livvakter.

– Sikkerheten er ivaretatt og detaljer rundt det ønsker politiet ikke å kommentere.

– Men hun kan føle seg trygg?

– Det forutsetter jeg.

Kripos analyserer

LO-lederen, som har vært i kraftig uvær de siste ukene, ikke minst på grunn av den mye omtalte Yssen-saken, mottok drapstrusselen mandag. Saken ble anmeldt til politiet samme dag.

Terje Kristiansen sier det nå er vanskelig å si noe om hvor alvorlige truslene mot LO-lederen er.

– Materialet blir analysert nå. Vi sender det videre til analyse og undersøkelse på de feltene hvor det er aktuelt, blant annet er Kripos et ledd som tar mye her, sier Kristiansen til NTB.

– Ikke uvanlig

Politiinspektøren sier at det ikke er uvanlig at folk som har vært mye fokusert på i mediene, får en slik oppmerksomhet som nå er blitt Valla til del.

– Det betyr ikke at vi ikke tar det på alvor. Vi har sett noen tidligere tilfeller at når personer har vært veldig mye mediefokusert, så har det utløst forskjellige ting – blant annet trusler, sier Kristiansen.

Trusselbrevet ble sendt til LO, til Gerd-Liv Vallas privatadresse og til Aftenposten. Brevskriveren skal vise inngående kjennskap til Vallas familie. Vedkommende truer med at det ikke vil hjelpe med livvakter, og nevner flere konkrete tiltak som Valla tidligere har brukt for å beskytte seg.

Snarlig gransking

LO-ledelsen hadde tirsdag verken klar sammensetningen av eller mandatet for den eksterne arbeidsgruppen som skal granske behandlingen av Ingunn Yssen.

Ifølge LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø vil den være klar i løpet av noen dager, og gruppen vil få frist på noen uker for å bli ferdig med sitt arbeid. Det er klart at ingen fra LO vil være med i utvalget.

Det er også klart at Valla ikke vil bli permittert mens granskningen pågår.

Tidligere økokrimetterforsker, advokat Erling Grimstad, sier til Dagens Næringsliv at det bør opprettes en «hotline» der LO-ansatte kan tipse og informere granskerne slik at de kan få all relevant informasjon om Vallas lederstil og Yssen-saken