Det fremholder lederen av Transportarbeiderforbundet, Per Østvold i en artikkel i Aftenposten fredag. SV-eren Østvold var blant Vallas sterke støttespillere, også en stund etter at Yssen-saken sprakk i mediene.

– Valla la selv hodet på blokken. Hennes personlige svakheter ble offentlig eie med Yssen-saken. Ingen kunne planlegge at det ble slik. Hun har sikkert fiender som benyttet anledningen til å hjelpe til. Jeg tror folk i Arbeiderpartiet lot være å hjelpe henne. Men det er helt på villspor å tro at det var en planlagt konspirasjon, sier den profilerte forbundslederen.

– Mange forsøkte å hjelpe henne, men hun var ute av stand til å ta imot hjelp. fortsetter Østvold.

– Jeg forsøkte å støtte Valla fram til den andre pressekonferansen, men da konkluderte jeg med at det ikke var mulig. Jeg ga opp og snudde. Det var flere som trakk samme konklusjon. Hennes takling av saken var katastrofal, og hun var ute av stand til å komme ned på bena, sier Østvold og legger til at han var lojal overfor en leder han mener gjorde mye bra.

Østvold påpeker at Vallas fall allerede har medført at Ap har som ambisjon å være mer uavhengig av LO. Det mener han er sunt både for LO og Ap.