• Ikke hyggelig å se, sier lederen i Norsk Transportarbeiderforbund, Per Østvold.

Østvold deltok mandag kveld på et debattmøte i Oslo journalistlag om medienes håndtering av Yssen-saken. Østvold mente at mediene viste dårlig etikk og moral i sin dekning av saken, melder NRK.

– Jeg har sett Gerd-Liv Valla gråte i én time på sekretariatsmøtet da det gikk så hardt for seg. Det var ikke hyggelig å se det. Det dreier seg om mennesker av kjøtt og blod, sa Østvold ifølge VG Nett.

Østvold mente at mediene har vist dårlig etikk og moral i Yssen-saken.

– Ville det ikke være naturlig om man satte seg ned på et tidspunkt og sa: Tåler hun mer nå? Det dreier seg om mennesker, sa han.

Østvold mente likevel at saken var for viktig til at mediene kunne la den ligge. Han la ikke skjul på hva han mente om trakasseringsanklagene fra Ingunn Yssen.

– Når folk så hvordan Valla taklet anklagene på sin første pressekonferanse om saken, skjønte alle at Yssen hadde rett, sa Østvold.

Østvold tror Valla har et kjempeproblem hvis granskingsrapporten om Yssen-saken er entydig negativ.

Saken ble kjent da VG omtalte et oppsigelsesbrev fra tidligere internasjonal sekretær i LO, Ingunn Yssen, 11. januar. Yssen kom med sterke beskyldninger mot Vallas lederstil. Valla slo tilbake mot påstandene.

I ettertid har LO iverksatt tiltak blant annet for å støtte ansatte som har hatt det spesielt vanskelig.

Et eget utvalg, ledet av advokat Jan Fougner, har startet gransking av saken.