Danske forskere ved Statens Serum Institut i Danmark har undersøkt hele 750.000 danske barn gjennom ti år (1990-2000).

De slår fast at det ikke finnes en sammenheng mellom barnevaksiner mot hjernehinnebetennelse (meningitis), røde hunder og meslinger på den ene side, og utvikling av sukkersyken diabetes type 1.

— Vi har sett på tallene på flere måter og kan ikke finne noen sammenheng. Vi har for eksempel undersøkt om det kommer en ny topp i tilfeller av sukkersyke i månedene etter vaksinasjonene, men det skjer ikke, sier Anders Hvid, forsker ved Epidemiologisk Forskning på Statens Serum Institut, til den danske avisen Berlingske Tidende.

— Heller ikke søsken til barn med sukkersyke har noen økt risiko for å utvikle sykdommen hvis de vaksineres, slår Hvid fast og viser til mistanker om at vaksiner kan fremprovosere sukkersyke hvis man er arvelig disponert.

— Hvis vaksinene medfører sukkersyke, ville det være relativt flere vaksinerte som fikk sykdommen. Det er ikke tilfellet, sier Hvid.

Den omfattende danske undersøkelsen er offentliggjort det prestisjetunge medisinske tidsskriftet «New England Journal of Medicine».