INGA SVERDRUP

Mannen som skal gi Kjell Alrich Schumann alibi for ransdagen, Sven-Eirik Utsi, tok i dag plass i vitneboksen. Før Utsi tok plass forklarte en kamerat seg for retten. Han hevdet at han var sjåfør for Utsi helgen før ranet, og at de var sammen store deler av helgen. Kameraten bekreftet for retten at Utsi bodde i en dekkleilighet et sted på Frogner, men han kunne ikke si om han bodde alene eller sammen med noen.

Utsi forklarte at han lørdag 3.april i fjor, etter å ha blitt satt av kameraten, drar til spilleklubben Vegas i Oslo. Der dukker Kjell A. Schumann opp.

— Kjell har vært etterlyst lenge og forteller at han ikke har noen plass å bo, og at han bor i et garasjeanlegg.

Utsi skal da ha fortalt Schumann at han har en leilighet der Schumann kan få bo. Ifølge Utsi blir Schumann med til leiligheten der han blir vist hvor nøkler ligger. Utsi skal så ha reist til sine svigerforeldre.

Ransdagen mandag 5.april, sier Utsi at han våknet tidlig. På det tidspunktet hevder han at Schumann lå og sov på sofaen hans i stua. Senere på mandagen er Utsi filmet på en bensinstasjon på Mortensrud sammen med kameraten.

Utsis forklaring stemmer overens med det Schumann selv har fortalt. Han sier han sov hos Utsi natt til ransdagen, og at de to sammen gikk i dekning i denne leiligheten i tiden etter ranet.

Også dette bekrefter Utsi.

— Da jeg kommer hjem har Kjell våknet opp og sett på nyhetene. Jeg oppfatter han som ganske stresset. Han forteller at det ikke er umulig at en av de bilene som var med på ranet er en bil han har rappa.

Ifølge Utsi blir Schumann i leiligheten i nesten en uke.