• Vi var utrolig redd, sier passasjer Dagfinn Haukås til bt.no. - Du kan trygt si at det var en dramatisk natt. En tøff tur.

Haukås opplevde nattens hendelser som skremmende, men kan samtidig ikke få fullrost mannskapet om bord på MS «Midnatsol» nok.

— Mannskapet var utrolig flinke og profesjonelle fra kaptein og ned til minste, menige mann, sier Haukås til bt.no.

— Vi fikk løpende og god informasjon hele veien. Alle var behersket og profesjonelle.

Dagfinn Haukås lå i lugaren da «Midnatsol» mistet motorkraften.

— Min kone og jeg våknet ved Stad. Det var jo litt sjø. Vi lå og halvsov og fikk ikke sovne igjen, så merket jeg at farten minsket. En liten stund senere gikk alarmen, forteller Haukås.

Passasjerene fikk, ifølge Haukås, først fikk beskjed om at alle skulle møte på øvre dekk. Umiddelbart etter kom en ny beskjed om at de skulle ta på seg varme klær.

— Vi kom opp, fikk på oss drakter og livvester og ble kommandert i livbåtene. Folk var jo kvalme, sjøsyke og redde. Noen holdt på å besvime, men mannskapet gikk rundt og serverte oss drikke og holdt samtalen i gang.

— Vi så at båten drev mot noen grunner mens livbåtene var i ferd med å fylles opp. Så fikk de plutselig i gang den ene propellen, og sannelig fikk de ikke start på den andre også kort etter.

Dermed kunne Dagfinn Haukås og da andre passasjerene puste lettet ut.

— Dere har hatt en dramatisk natt.

— Det kan du trygt si. En tøff tur har det vært. Dette var virkelig dramatisk og vi var utrolig redde. Det var på hengende håret.