Sandberg frykter veksten av antall muslimer i Norge og mener nordmenn kan bli underlagt sharialover.

– Hvis vi skal ha en ukritisk innvandring, der vi lar forskjellige kulturer og tradisjoner få vokse og gro i Norge, noe vi i utgangspunktet tar fullstendig avstand fra, så ser jeg store utfordringer og problemer med det. Hvis de mest ekstreme, fundamentalistiske muslimene får råde innenfor de muslimske miljøene, kan det fort bli slik at enkelte områder av landet vårt blir underlagt sharialover. Og det er det jo ingen som har interesse av, sier Sandberg til Aftenposten.

– Frp er redningen Han er sikker på at Oslo vil være stedet som først får merke trykket fra «de ekstreme og fundamentalistiske miljøene, hvis de får lov til å bestemme».

På spørsmål om han tror det vil skje, svarer Sandberg:

– Ikke hvis Frp får innflytelse, men hvis vi fortsetter dagens innvandringspolitikk, så tror jeg det vil skje. Tidvis kan det synes som det er en endring på gang i Ap og Høyre, men det er foreløpig ikke mer enn ord fra for eksempel Bjarne Håkon Hanssen, sier han.

Skuffet over Willoch Til Aftenposten opplyser Sandberg samtidig at han har det israelske flagget på kontoret, og er bekymret over at tidligere Høyre-statsminister Kåre Willoch ikke lenger har den «riktige balansen» i sitt syn på Midtøsten-konflikten.

– Da får jeg nesten gråten i halsen. Det er veldig trist, for i den grad jeg har hatt et forbilde i politikken, så var det Kåre Willoch. På sitt beste fascinerte han meg veldig. Da er det klart at når jeg ser resultatet i dag, blir jeg meget skuffet, sier Sandberg, som mener Willoch og andre «gammelkonservative» i Høyre hindrer H fra å samarbeide med Frp.

SCANPIX