— Det er direkte usmakelig å plassere deler av ansvaret for Tore Tønnes tragiske død hos henne. Særlig Lars Sponheim bør ta seg en tur i skammekroken, sier han.

Valle er sykmeldt ut måneden. Stort arbeidspress og knallharde beskyldninger i forbindelse med Tønne-saken, skal være grunnen.

Stortingsrepresentanten fra Hordaland lurte blant annet på hvorfor det ble reagert annerledes overfor Tore Tønne enn mot trygdemisbrukere.

Venstre-leder Sponheim gikk senere ut og anklaget henne for å ha overdimensjonert saken. Også Thorbjørn Jagland og flere andre politikere har kritisert Valle.

— Valle stilte helt riktige og nødvendige spørsmål. Hun gjorde ingenting galt. Dersom en liknende sak dukker opp, anbefaler jeg at de samme spørsmålene stilles på nytt, sier Skauge - nestleder i SVs bystyregruppe.

— Men jeg er enig at det må gås en runde på helheten i Tønne-saken. Det daglige trykket som Tore Tønne ble utsatt for i mediene, var i en helt annet divisjon enn de betimelige spørsmålene som Valle stilte.