• Ingen har kommet til meg for å snakke om omskjæring. Derfor vet jeg ikke om det skjer i Bergen, sier imam Mohammed Azeem.

Imamen leder bønnemøtet på Nøstet. Om omskjæring av jenter også er utbredt blant bergenske jenter, sier han at han ikke vet noe, fordi det aldri har kommet jenter til han som vil snakke om det.

— Om det kommer noen til meg kan jeg hjelpe dem. Men jeg trenger ikke å gå til avisen med det. Jeg har taushetsplikt, sier imam Azeem.

Han liker ikke at islam alltid blir blandet inn når omskjæring er et tema i mediene.

— Det er forskjell mellom religion og kultur. Omskjæring skjer i andre kulturer også, sier Azeem, og legger til at han er imot alt som er farlig.

— Norske jenter går med øredobb og ring i navlen. Det er deres kultur, det kan ikke alltid være bra, sier han.

Jenter som BT har vært i kontakt med sier noe annet; omskjæring er utbredt, også i Bergen.

To av mennene som er med på bønnen søndag sier i likhet med imamen at de heller ikke var klar over situasjonen i Bergen, og hvis det er riktig vil de ha slutt på det.

— Vi vil ha ut de gamle tradisjonene. Det er som et virus i hodet på dem som gjør at de fremdeles holder fast ved dem, sier Nureden Letauocasa.

Han mener at media gir et for galt bilde av hjemlandet.

— Det er mange i Etiopia som er ferdig med dette for lenge siden, og lever sivilisert, sier han.

— Det som er dumt med det er at media kommer alltid etter at noe negativt har skjedd i stedet for å snakke med oss først. Hvorfor ikke ta initiativ til å bli bedre kjent med kulturen og miljøet vårt? Vi har mange positive sider som ikke kommer frem, sier Kasim Daruur.

«UKJENT»: Imam Mohammed Azeem fra moskeen på Nøstet sier at han ikke vet om at bergenske jenter blir omskåret. - Hvis noen hadde sagt noe til meg har jeg likevel taushetsplikt, sier han. Ved siden av å lede bønn, underviser han muslimske barn i Koranen. FOTO: JAN M. LILLEBØ