— Foreldre som har kjøpt mobiltelefoner til sine barn til jul trenger ikke ha dårlig samvittighet, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge.

Han er skeptisk til at statssekretæren i Justisdepartementet har advart foreldre mot å gi mobiltelefoner til små barn. Spredningen av mobiltelefoner er en av årsakene til den eksplosive økningen av barneprostitusjon i verden, mener Sletner, som nylig deltok på en verdenskongress i Japan om seksuelle overgrep mot barn.

— Dessverre bygger Sletner sin advarsel på helt feil grunnlag. Det er fryktelig tragisk dersom barn blir offer for misbruk eller barneprostitusjon, men det blir helt bakvendt å legge skylda på mobiltelefonen, sier Hoff.

— IKT-Norge er gjerne med på å diskutere en anbefalt aldersgrense for mobiltelefoner til barn. Det er ingen mening i at unger helt ned i 8-9 årsalderen skal ha mobiltelefon. Men mobiltelefonen i seg selv fremmer ikke mishandling av barn. All kommunikasjon gjør det enklere for forbrytere å nå fram til sine offer. Men vi kan ikke av den grunn gå ut å advare mot veiutbygging, mopeder, sykler og biler, sier Per Morten Hoff.

(NTB)