— I dag kan jeg ikke se for meg dette. Telenor er et børsnotert selskap. En privatisering av NRK kombinert med lisensfinansiering kan jeg ikke se for meg, sier Hildrum.

Han vet at Einar Førde var opptatt av å sikre NRKs fremtid. En fusjon med Telenor kunne i så fall vært meget heldig for statskanalen.

— En sammenslåing mellom en stor innholdsleverandør og en stor distributør ville selvsagt gitt en sterk markedsposisjon, sier Hildrum

Han minnes også at Einar Førde allerede i 1996 lanserte et forslag om at NRK skulle kjøpe en aksjepost i TV 2, uten at ideen fikk særlig støtte.

I dag samarbeider NRK, TV 2 og Telenor tett - sammen eier de blant annet NTV og Riks-TV, selskapene som bygger ut og distribuerer innhold til det digitale bakkenettet.

— Jeg mener Telenor har vært en veldig positiv kraft for både TV 2 og NRK, ved å styrke oss på både distribusjon og innhold. Men sammenslåing av kjernevirksomheter er noe helt annet, sier Hildrum.

BT kontaktet i går også Medietilsynet, som var ukjent med Førdes fusjonsforslag og foreløpig ikke ønsket å kommentere saken.