• Du kan ta en Mel Gibson-film og gange den med ti. Da får du et bilde av hva som ventet meg, sier Trond Willy Wilhelmsen, som skal ha blitt utsatt for utpressing fra Atle Hamre.

— For første gang på tre uker føler jeg meg rolig, sier Trond Willy Wilhelmsen etter at Atle Hamre fredag ble varetektsfengslet i Kristiansand tingrett.

Offeret for de utpresningsforsøkene Hamre er siktet for sier at han har levd i et helvete siden 14. mars. Da startet en virksomhet han ikke vil unne sin verste fiende, sier han til NTB.

På direkte spørsmål om truslene gikk på legemsbeskadigelse sier Wilhelmsen at «du kan ta en Mel Gibson-film og gange den med ti». Da får du et bilde av hva som ventet meg.

Han bekrefter at han først betalte en halv million kroner. Da beløpet i neste omgang økte til 2,5 millioner forsto Wilhelmsen at dette ikke kunne fortsette. Han oppsøkte politiet og varslet om hva han ble utsatt for.

– Politiet trodde meg fra første øyeblikk og uten støtte fra familien og etterforskerne hadde jeg ikke kommet gjennom de siste 14 dagene, sier han til NTB.

– Jeg finner ikke ord for den situasjonen jeg har vært i. Frykten gjør at du ikke blir deg sjøl, men nå sitter jeg en fredag ettermiddag på kontoret og ser utover et Kristiansand i solnedgang. Det føles som en stor lettelse, sier Wilhelmsen.

På et nytt direkte spørsmål om hva truslene gikk ut på bekrefter han at de har vært muntlige, men innholdet orker han simpelthen ikke å snakke om.

– Du kan skrive det verste du kan finne på og gange det med ti, sier han.

For meg er det viktigste at jeg føler oppdragsiveren nå er parkert og at politiet har full kontroll. Derfor ser jeg fram til en helg i fred og ro.