Mohyeldeen Mohammad oppsøkte selv politistasjonen i Larvik der har ble pågrepet. Mohammad sitter nå i avhør, opplyser Vestfold politidistrikt.

Fremkalte frykt Politiet mener det foreligger skjellig grunn for å mistenke ham for overtredelse av Straffelovens § 227 første straffealternativ, det vil si for å ha truet med en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneders fengsel. Trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

Grunnlaget for pågripelsen er at Mohammad ved 15-tiden tirsdag gjentatte ganger fremsatte trusler mot journalister fra Dagbladet, skriver aftenposten.no .

Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle leverte anmeldelsen til Vestfold politidistrikt.

Redaktøren anmeldte Ifølge Dagbladet skal Mohammad ha truet et journalistteam som oppsøkte boligen hans i Larvik, og han skal ha uttalt at de kom til å bli skutt dersom de ikke dro fra stedet.

Pågripelsen begrunnes med bevisforspillelsesfare. Vestfold politidistrikt har kalt inn til pressekonferanse kl. 18.30, og ønsker foreløpig ikke å kommentere saken ytterligere.

Mohammad har foreløpig ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

Initiativ til Dagbladet-protest Mohammad var sentral under protestene mot Dagbladet-karikaturene i Oslo fredag 12. februar, en demonstrasjon han selv hadde tatt initiativet til. Han advarte da om at videre krenkelse av muslimer kunne føre til et 11. september på norsk jord.

Han har i ettertid gjort seg bemerket ved å forsvare drap på homofile. I går ble også 24-åringen anmeldt av den profilerte minoritetpolitikeren Amir Payan for uttalelsene, der Mohammad forsvarer steining av homofile. Også LLH anmeldte den muslimske demonstranten.

— Dette er en fullstendig uakseptabel og ekstrem uttalelse. Det er vel det mest ekstreme vi har hørt her i landet på mange år, sa LLH-leder Karen Pinholt.

24-åringen er opprinnelig fra Irak, men har hatt tilknytning til Norge siden slutten av 80-tallet. Ifølge Folkeregisteret ble han norsk statsborger i 1996. Mannen har fortalt media at han studerer sharialov ved Det islamske unviersitetet i Medina, islams nest helligste by i Saudia-Arabia.

Radikale krefter Universitetet har fostret flere radikale predikanter, blant annet dr. Abu Bilal Phillips, som i 2004 ble deportert fra USA, mistenkt for å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepet på World Trade Center i 1993.

En annen uteksaminert student er Muhammad Alshareef, lederen av et omstridt islamsk senter i Houston, al-Maghrib, hvor «trusebomberen» Omar Abdulfarouq har studert.

Han sto bak et mislykket terrorangrep på et fly som skulle lande i Chicago 1. juledag, etter å ha blitt instruert av al-Qaida i Jemen.

Ifølge South Asia Analysis Group er Universitetet også et arnested for Det muslimske brorskapet, Midtøstens største og mest utbredte islamistbevegelse, som har både radikale og moderate fraksjoner.