Kilder i politiet og personer med familiær tilknytning til den siktede sier til VG at kvinnen skal være hengt. Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha utført udåden, skriver avisen.

Politiadvokat Eystein Husby i Gudbrandsdal politidistrikt sa til NTB fredag kveld at siktelsen ble utvidet fra legemsbeskadigelse til forsettlig drap på grunn av detaljer som er kommet fram under avhør av den siktede.

– Vi har etter avhør og møter vurdert dette i hele dag og har kommet til at vi sikter ham for drap. Han skal begjæres fengslet lørdag, sier Husby.

Den 25 år gamle litauiske ettbarnsmoren ble funnet død i parets leilighet i Lillehammer onsdag ettermiddag.

Nye bevis

Ektemannen ble først siktet for legemsbeskadigelse etter at han onsdag kveld innrømmet overfor politiet at han hadde slått sin kone. Obduksjonsrapporten ble ferdig torsdag ettermiddag og skal ha gitt politiet et klart svar på dødsårsaken.

Politiet har tidligere gitt uttrykk for at det ikke var grunn til å utvide siktelsen mot mannen på grunn av dødsårsaken, og at han skulle slippes fri fredag.

54-åringens advokat, Lorentz Stavrum, ble veldig overrasket over den utvidede tiltalen.

– Jeg har vært til stede ved det første avhøret, og mitt inntrykk var at politiet hadde avklart mannens sak, sier Stavrum til NTB.

Stavrum hadde forventet at ektemannen slapp fri fredag.

– Jeg forutsetter at det har kommet nye bevis i saken, eller en ny vurdering, sier Stavrum.

Til nabo

Ektemannen skal ha hevdet at han forlot leiligheten etter først å ha slått sin kone. Han hevder at han var ute i et kvarter. Han besøkte en nabo.

Mannens historie skal videre være at han fant kona hengt i tilknytning til en dør da han kom tilbake, skriver VG.

Politiet fester ingen lit til mannens versjon.

54-åringen har nektet for å stå bak dødsfallet. Det var han selv som meldte fra om dødsfallet til ambulansetjenesten, og han ble pågrepet i leiligheten. Paret giftet seg i Tinghuset i Lillehammer for bare et par uker siden.

Fengslingsmøtet skal starte lørdag klokken 12.