• Trond Tystad bør trekke seg fra bystyret med en gang, sier Kjell Sørensen. Jern og metall-kjempen sitter i Aps nominasjonskomité, og er nådeløs mot sin partifelle.

Bakgrunnen er BTs avsløringer om at Tystad prioriterer jobb og trening fremfor bystyret.

— Det beste Tystad kan gjøre nå, er å trekke seg fra bystyret med en gang. Han trenger ikke vente på beskjed fra nominasjonskomiteen, er den klare meldingen fra fagforeningsveteranen.

Sørensen er opprørt over Tystads høye fravær fra bystyret, og synes forklaringene den tidligere finansbyråden ga til BT lørdag var lovlig tynne. Tystad forklarte at han måtte gå fra bystyremøtene på omtrent samme tidspunkt fordi han skulle rekke fly til Nord-Norge. Samtidig er han spinninginstruktør på SATS hver mandag kveld, på samme tidspunkt som bystyremøtene blir holdt.

— Det han sier, er jo hinsides enhver fornuft. Det er jo helt innlysende at hvis han ikke har tid eller lyst til å drive politikk lengre, bør han trekke seg og overlate plassen til noen andre. Ikke belaste kommunen med utgifter til vara på hvert eneste møte, sier Sørensen.

Han leder Aps partilag for industri og teknologi, og sitter i komiteen som skal ta stilling til hvem som skal renomineres foran neste kommunevalg i 2007. Sørensen understreker at han uttaler seg som partimedlem, ikke på vegne av komiteen.