Kjetil Olsen

29 år gamle Andersen besøkte kameraten David Toska i Sandnes flere ganger etter lengre perioder med rus.

Under et Toska-besøk i januar i fjor, etter en "hard" ferie i Thailand, traff Andersen for første gang medtiltalte Dan Pettersen (30) på kjøpesenteret Kvadrat i Sandnes.

Toska bodde altså i Sandnes på den tiden, men leide også Pettersens hus i Stavanger. Dette huset ble senere brukt som skjulested etter NOKAS-ranet.

Møtet mellom Toska, Andersen og Pettersen på kjøpesenteret er tidligere blitt nevnt i retten — fordi Dan Pettersen gikk i singlet midt på vinteren.

— Jeg husker at jeg kalte ham bolemongo, at jeg hadde litt moro med det. Det så jo ganske komisk ut å gå i singlet, da, det var jo kaldt, sa Lars-Erik Andersen fra vitneboksen - og dommer Helge Bjørnestad uttrykte forståelse.

— Han var veldig stor den gangen. Mye større enn nå, sa Andersen, som mener at Toska ikke stoppet for å snakke med Pettersen.

— Hvorfor kjente Toska ham, spurte du om det?

— Ikke som jeg husker, nei.

Sola-mannen Dan Pettersen var på den tiden kamerat med en 26-åring. Kameraten er også er tiltalt i NOKAS-saken, og har tidligere innrømmet at han solgte anabole steroider for David Toska.

Andersen skal også ha truffet 26-åringen på Kvadrat under januarbesøket hos Toska.

— Jeg kjørte David på Kvadrat. Han hadde en avtale med en fyr som han hadde solgt noen steroider til, sa Andersen fra vitneboksen.

Dommer Bjørnestad fikk kjapt klarhet i at denne "fyren" var 26-åringen.