Operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt sier til Aftenposten.no at to barn er fløyet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus. Barna skal være alvorlig skadet. I tillegg er en person bekreftet omkommet, i ulykken som skjedde på riksvei 120 mellom Nordbysletta og Flateby i Rælingen tirsdag ettermiddag.

Føreren av lastebilen ringte selv til politiet på Romerike cirka 15.15 og meldte fra om ulykken. Sjåføren skal være fysisk uskadd, men han er i sjokk og er derfor kjørt til legevakten.

Glatt

Politiet melder at det var glatt på ulykkestrekningen og at en årsak til ulykken kan være at personbilen kom over i motsatt kjørefelt. Ifølge Olausson er nå ulykkeskommisjonen på stedet for å gjøre nærmere undersøkelser.

— Personbilen har kommet i retning fra Enebakk. Vi jobber foreløpig ut fra en teori om at bilen har fått sleng og truffet autovernet før den har truffet lastebilen, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til rb.no.

Veien er helt sperret ved ulykkesstedet. Nærmeste omkjøringer riksvei 22 påøstsiden av Øyeren, ifølge Vegvesenet, som nå skal være i ferd med å skilte omkjøring.