• Drapsmenn i Norge er på frifot fordi Thomas Quick har tatt på seg skylda for drap han ikke har begått.

Det mener politiprofessor Leif G. W. Persson og rettspsykiater Ulf Åsgard. De to har gått gjennom alle dokumentene i samtlige drapssaker Quick har tilstått, vært mistenkt for og drapene han er dømt for.

Ikke drept noen

— Thomas Quick har ikke drept noen av de han hevder å ha drept. Det er faktisk ingen mulighet for at han har drept noen av dem, sier de to til Dagbladet.

De mener at om norsk eller svensk politi hadde gått gjennom dokumentene ville de ha sett at det er umulig at Quick kan ha gjort det han er dømt for og har tilstått.

Går fri

Quick er dømt for å ha drept Therese Johannesen som forsvant fra Fjell sommeren 1988. Han er også dømt for å ha drept Trine Jensen i 1981 og Gry Storvik i 1985. Begge kvinnene forsvant fra Oslo sentrum og ble funnet drept i Oppegård. I tillegg har Quick tilstått at det var han som bortførte og drepte Marianne Rugaas Knutsen i Risør i 1981, men han er ikke dømt for dette.

Professoren og rettspsykiateren konkluderer med at mannen som drepte Therese har sluppet unna.

— Han som vi mener drepte Gry og Trine har også gått fri. Denne mannen har også forgrepet seg på andre kvinner, sier de to.

TV og aviser

De mener at Quick har fått kunnskap om drapene fra journalister. I tillegg peker de på at han har hatt fri tilgang på TV og aviser. De kritiserer også det faktum at Quick kun er avhørt av én politimann og mener at han har hørt det han har ønsket å høre.

— Thomas Quick er den største rettsskandalen i moderne tid, fastslår Persson og Åsgård.

(NTB)