Line Kvåle Monsen tok tre år journalistikk i England. Etter siste eksamen i mai 2003, har hun søkt på alle tenkelige jobber både i Norge og i London, til ingen nytte. Hun kjenner mange i samme situasjon.

— Jeg vil ikke ta fra noen drømmen om å bli journalist, men folk bør vite hva de gjør når de utdanner seg til journalist. Mange kan stå uten jobb etterpå, sier hun.

— Jeg har møtt opp med søknad i veldig mange redaksjoner, men det er ikke lett å få snakke med de rette personene, sier Line.

Bergensjenten legger til at de er litt mer mottakelige for åpne søknader i England enn hjemme. Hun vil ikke gi skylden på utenlandsstudier, men ser at de som har studert i Norge har et fortrinn med nettverk etter prosjektarbeid og praksisuker.

— Jeg vil anbefale alle å tenke nettverk fra dag én på studiet. Skriv saker, selg deg selv, skaff kontakter. Det verste du kan gjøre, er å ikke gjøre noe ved siden av studiene, sier Line.

Selv har hun jobbet frilans, men 27-åringen mener det er tungvint i lengden.

Hun føler likevel ikke at hun har kastet bort noe med utdannelsen.

— Jeg har blitt mer sikker på meg selv, lært å snakke for meg og fått andre egenskaper som er nyttige uansett hva jeg jobber med, sier hun.

Til slutt måtte hun begynne å lete etter en mindre relevant jobb. Da støtte hun på et uventet hinder.

— Man blir nesten uglesett på intervjuer. De spør om hvorfor de skal ansette deg, når det egentlig er journalist du vil bli. De tror ikke du blir værende lenge i jobben, fordi du stadig er på jakt etter en jobb i mediebransjen, sier hun.

Det gikk bra til slutt, i dag er Line fornøyd med å jobbe som møbelselger.

Men likevel har hun ikke gitt opp journalistdrømmen.