Det er de tre mennene på 26, 27 og 38 år som blir løslatt av politiet. Alle tre er likevel fortsatt siktet for medvirkning til drapet på Ahssain.

I vurderingen om de skulle framstilles for varetektsfengsling tirsdag ble det avgjort at de tre skal løslates.

– Vi vurderte det slik at grunnlaget for å begjære disse tre fengslet ikke var sterkt nok. Derfor løslates de av politiet, men siktelsen mot dem opprettholdes, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til NTB.

Pham fengsles Den hovedsiktede, Minh Quang Pham, blir framstilt for fengsling klokken 14 tirsdag ettermiddag. Politiet vil begjære ham overført til varetektsfengsel for åtte uker, de første to ukene med brev— og besøksforbud.

Pham vil ikke selv møte under fengslingsmøtet i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag, men blir representert av sin forsvarer, advokat John Christian Elden.

Allerede i avhør søndag sa Elden at han ikke ville motsette seg politiets krav om å fengsle ham. At den allerede drapsdømte soningsfangen blir varetektsfengslet betyr at han ikke vil bli sendt tilbake til Berg fengsel i Vestfold, men blir overført til et strengere fengsel.

Kjente offeret De tre som nå løslates er alle kjente av offeret. Den svenske 27-åringen var oppført som eier av Mamo Productions sammen med Ahssain, og 38-åringen som er en kjent DJ og musikkprodusent har jobbet sammen med Ahssain.

Ifølge VG forstår den yngste av de siktede, 26-åringen, ikke hvorfor han er blitt siktet i saken. Han har heller ingen tilknytning til utelivsbransjen.

– Etterforskningen av de tre som blir løslatt vil fortsette, sier Abrahamsen.

Svake bevis At politiet ikke vil framstille de tre for fengsling betyr at de har svært svake bevis som knytter dem til drapet på Ahssain.

Det er lettere å få en person varetektsfengslet enn å dømme ham for et lovbrudd. Grunnen er at politiets etterforskere bare behøver å begrunne at det er sannsynlig, og ikke sikkert, at den siktede kan ha begått straffbare handlinger.

Den femte av de siktede vil eventuelt bli framstilt for fengsling onsdag. Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til en eventuell varetektsfengsling.