Valgforskeren tror Behns inntreden i kongefamilien kommer til å gå ganske så smertefritt.

— Personlig har jeg jo litt problemer med å digge ham. Men det er nok helst en generasjonsgreie. Behn har oppført seg slik han skal den tiden han har vært i offentlighetens lys. Den gamle Ari Behn ville nok ment at den nye Ari Behn er noe feig, sier valgforskeren til bt.no.

Fraskilt

Aarebrot mener valget av Ari Behn som ektemann er langt mindre kontroversielt enn da prinsesse Astrid giftet seg med fraskilte Johan Martin Ferner. Oslo-bispen nektet å foreta vielsen, og det måtte sendes bud på Nidaros-biskopen før de to kunne gi hverandre sitt ja.

— Bryllupet ble ikke nådig mottatt i indremisjonskretser. Dagens utgave av Ari Behn er ikke særlig kontroversiell. At enkelte ikke liker trynet hans, er jo uvesentlig for prinsessens valg av ektemann, mener Aarebrot.

— At prinsessen velger en kulturpersonlighet, kan jo ikke være så ille. Jeg mener: Det må jo være verre å velge en forretningsmann som hugger ned regnskog slik prinsesse Ragnhild har gjort, legger han til.

- Blir ikke prins

Valgforsker Aarebrot er overbevist om at det er uaktuelt at forfatterdandyen får en prinsetittel.

— Egentlig kan kong Harald gjøre hva han vil. I forhold til sin egen familie, er kongen en eneveldig fyrste. Men han velger helst sikkert å gjøre det samme som da prinsessene Astrid og Ragnhild giftet seg. De beholdt sin tittel, mens ektemennene ikke fikk pryde seg med titler.

Aarebrot er sikker på at kongen fjernet sin datters apanasje nylig på grunn av den kommende forlovelsen.

— Dette vitner jo om et noe gammeldags kvinnesyn: Nå blir du forsørget av din mann og dermed trenger du ikke lenger lønn.

- BLIR IKKE PRINS: Frank Aarebrot er sikker på at Ari Behn ikke får prinsetittel.
FOTO: HELGE SKODVIN