Gjennopptakelseskommisjonen skal forsterkes og kontrollen med politiets arbeid skal skjerpes, melder NRK. I tillegg vil justisministeren sette søkelys på de sakkyndiges rolle i retten.

Døvstumme Fritz Moen sonet 18 år i fengsel og ytterligere sju år på sikring for drapet på Sigrid Heggheim i 1976 og drapet på Torun Finstad i 1977. I 2003 ble Moen frikjent for drapet på Sigrid Heggheim, torsdag ble han endelig frikjent fir drapet på Torun Finstad. Moen død av hjertesvikt i 2005. Det finnes ingen andre kjente tilfeller av dobbelt justismord i Europa.

– Vi må styrke sakkyndigheten i forhold til domstolene, der har vi mye igjen.

Jeg vil ha utvidet DNA-registeret, DNA kan ofte avdekke uskyld. I Fritz Moen-saken har det stor relevans. Vi må alltid ha med oss spørsmålene om bedre kompetanse på politihøyskolen i forhold til tradisjonell etterforskning, men også andre steder i politiet og til slutt: De metodene som politiet får og som er nye og utradisjonelle, må kontrolleres aktivt, sier Storberget til NRK. Han karakteriserer saken mot Fritz Moen som en katastrofe i norsk rettshistorie.

Etter det NRK har grunn til å tro kommer Gjenopptakelseskommisjonen til å få mer penger allerede i høst.