Det fastslår leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen. Han sier forbundets tillitsvalgte ikke kjenner realitetene i de angivelige forhandlingene som skal ha vært ført.

– Vi vet ikke engang om det er ført noen forhandlinger, men vi har selvfølgelig fulgt nøye med. Det er gått to år siden bildene ble stjålet, så kommer de til rette tre dager før NOKAS-saken starter, sier Johannessen til NTB.

Han mener det ville være en helt gal kobling om disse bildene på noen måte skulle påvirke NOKAS-saken.

— Uakseptabelt

– Politifolk over hele landet vil følge NOKAS-saken med argusøyne. En mildere påstand fra aktoratet enn i tingretten anser vi som helt uakseptabelt, sier Johannessen.

Han vil likevel gjerne gi uttrykk for glede over at maleriene nå er kommet til rette.

– Det har vært en lang og vanskelig etterforskning og politiet i Oslo har gjort en strålende jobb, sier Johannessen.

David Toska har ifølge VG, i forhandlinger med Riksadvokaten om de stjålne maleriene, blant annet krevd at det ikke blir lagt ned påstand om forvaring for ham når Nokas-saken starter i lagmannsretten mandag.

Riksadvokaten anket

Statsadvokat Tor Christian Carlsen, som er aktor i Nokas-saken, mener det avgjørende for straffeåpstanden mot Toska er at Riksadvokaten har anket tingrettens dom mot ransmannen med krav om forvaring.

– Når Riksadvokaten har påanket for å få forvaring, forholder jeg meg til det, sier Carlsen.

Han bekrefter samtidig at det i en så alvorlig sak hele tiden er dialog med overordnet påtalemyndighet, altså Riksadvokaten.

På spørsmål om han kjente til at det foregikk forhandlinger om å få tilbake Munch-maleriene, sier Carlsen at han verken vil bekrefte eller avkrefte en slik påstand.

– Det er et utsagn som etter sin art er slik at vi ikke kommenterer det, sier Carlsen.