Hanne Tenfjord Skodje

Kjell Alrich Schumann sa han at tilståelsen var godt for familien Klungland. Og han tok en av lagdommernes oppfording om å ta bladet fra munnen, dersom han kunne bedre situasjonen for Lars-Erik Andersen.

— Jeg må bare si at jeg er oppriktig lei meg for det som skjedde. Og jeg skulle gjerne hatt det ugjort, sa Kjell Alrich Schumann under tilleggsforklaringen i retten torsdag. Andersen ble blant annet truet på Ila av andre medinnsatte etter at han navnga Schumann som drapsmannen i en tilleggsforklaring 8. og 9. november.

- Jeg har ingen posisjon Schumann tar seg et glass med vann og rensker halsen.

— Jeg synes det er vanskelig å skulle snakke om disse tingene. Spesielt i en sånn rettssak.

Men jeg har ingen posisjon i et kriminelt miljø til å kunne komme med noen sanksjoner. Jeg kjenner ingen av de tiltalte her fra før. Og jeg ...

Han drikker litt til.

Ikke skapt ubehageligheter - Jeg kjenner ikke Lars- Erik Andersen. Jeg ble ikke kjent med ham under tingrettsbehandlingen. Og jeg har ikke noen intensjoner om å kjenne ham eller de andre i framtiden. Når det er sagt er jeg veldig klar på at jeg har ikke gjort noe forsøk på å skape ubehageligheter for Lars- Erik Andersen. Jeg har ikke gjort noen ytringer for å gjøre det ubehagelig for ham i fengsel. De soningsforholdene han har hatt har jeg overhodet ikke noen påvirkning på. Føler jeg.

Schumann fortsatte forklaringen sin etter en pause.

— Jeg er i dag veldig glad for at jeg tilsto. Det er bra for familien Klungland. Det er bra for meg som et menneske. Og det er bra for saken.

Han drikker mer vann.

— Jeg har stor respekt for familien Klungland. Jeg har møtt sønnen og datteren og det at de i det hele tatt ville møte meg satte jeg stor pris på.

Schumann gråter og tar hånden til ansiktet.

— Jeg ønsker ikke å si noe mer.

SCANPIX