Det er en jevn strøm av kunder hos Kinsarvik Frukt i Bergen. Folk som skal ha solhatt, Eskimo-3 med ren fiskeolje, Q-10, ingefær og hvitløktabletter.

— Nei, jeg har ingen tro på slike undersøkelser. Vi opplever stort sett fornøyde kunder og en økende etterspørsel etter kosttilskudd, sier Sandvik.

- Mer opplagt

Professor i Økonomi ved Norges Handelshøgskole, Trond Bjørndal, rekker akkurat å få med seg en boks med Suplex B, før helsekostutsalget stenger.

— Jeg spiser vitaminer hver dag, sier Bjørndal, og innrømmer at han har et helt skap fullt med ulike piller og mineraler på kjøkkenet.

— Jeg føler meg mer opplagt, også tar jeg piller for å forebygge mot sykdom, forklarer Bjørndal.

— Anbefaler du vitaminer overfor dine studenter også?

— He he, nei, men jeg oppfordrer folk jeg kjenner, sier han.

Dobbel dose ginseng

Stina Christofersen (28) har sikret seg en dobbel dose med ginseng, i håp om å kurere værsyken.

— Jeg har 14-dager igjen til ferie, og for å holde ut i denne byen så må jeg ta ginseng, sier Christofersen, som sverger til den kinesiske roten når hun føler seg sliten og trett.

— Jeg får et kjempekick av en to ukers kur med ginseng, sier hun.

Salgsmedarbeider Ronny Sandvik føler seg frisk og rask, men understreker at han sper på sitt vanlige kosthold med en god porsjon vitaminer og mineraler. Han tror ikke han får i seg nok næringsstoffer med bare å spise vanlig mat.

— Jeg tar multivitaminer, antioksidanter, Vitamin E og C. Jeg merker ikke akkurat noe hokus-pokus nå, men jeg tror det har en god forebyggende effekt mot sykdommer når jeg blir eldre, sier han.

VÆRSYK: Stina Christofersen (28) har sikret seg en dobbel dose med ginseng, i håp om å kurere værsyken.
FOTO: VEGAR VALDE