Det opplyste politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt lørdag ettermiddag.

— Det er ingen merker på barnet som tyder på vold, sa Rossebø til pressen, et drøyt døgn etter det makabre funnet på Våland like utenfor Stavanger sentrum.

Politiet bekrefter at barnet er en jente, men foreløpig ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på den foreløpige obduksjonsrapporten fra Stavanger universitetssjukehus.

- Naturlig fødsel

Politiet opplyste lørdag at undersøkelser viser at jenten trolig har vært gjennom en naturlig fødsel. Ifølge Stavanger Aftenblad var jenten ikke mer enn én time gammel da hun døde, men det kan ikke Rossebø bekrefte.

Det er fortsatt knyttet stor usikkerhet til dødstidspunktet. Om jenten døde før eller etter at hun ble lagt i posen, er noe undersøkelsene ved sykehuset i byen ikke har klarlagt ennå.

Rossebø bekrefter at barnet er lyst i huden, men kan ikke si annet om barnets opphav enn at det både kan være av europeisk og asiatisk opprinnelse.

Villa på Våland

Det var ved 10-tiden fredag politiet fikk melding om funnet av papirposen merket Cubus. Posen var satt igjen ved to tujaer i innkjørselen til en villa i Asbjørnsens gate på Våland og ble oppdaget av en eldre kvinne.

Kvinnen åpnet ikke selv posen, men fryktet det kunne ligge en død katt i den. Da politiet kom til stedet, kunne de raskt konstatere at posen inneholdt en død baby pakket inn i et teppe.

Politiet vet fortsatt ikke når posen ble plassert der, men Rossebø sier politiet har observasjoner som gjør dem sikre på at det ikke skjedde før klokken 15 torsdag ettermiddag.

Rossebø opplyser at politiet antar at posen med den lille jenten trolig ble plassert der natt til fredag eller fredag morgen.

Ikke nærmere

Politiet er ferdig med de tekniske undersøkelsene på funnstedet. Både posen og teppet som barnet var pakket inn i, skal undersøkes nærmere. Det er gjennomført rundspørring i nabolaget, uten at politiet vet noe mer om hva som faktisk har skjedd.

Ernst K. Rossebø sier politiet ikke har kommet noe nærmere i jakten på spedbarnets mor. Han oppfordrer fortsatt folk til å tipse Stavanger-politiet i denne saken, og understreker at tips kan gis anonymt.

— Det er ingen som har sett noen sette posen der, og vi er ikke noe nærmere en løsning i dag enn vi var fredag, sier Rossebø.

Åtte politifolk jobber lørdag med den spesielle saken, to av dem er etterforskere fra Kripos, resten fra Rogaland politidistrikt.

ANDERS MINGE (mms)
ANDERS MINGE