Bakgrunnen er at Søviknes har innrømmet å ha hatt seksuell omgang med en 16 år gammel delegat under landsmøtet til Fremskrittspartiets Ungdom i fjor. — Fullstendig uakseptabelt - Om det har skjedd frivillig eller ikke, er mindre viktig. Dette er en oppførsel fra en fremtredende tillitsmann som er fullstendig uakseptabel, og som er nødt til å få konsekvenser for denne personen, sier Alvheim, som legger til at han selv tar det meget tungt og omtrent er i kommet i mental ubalanse av denne saken.

— Det er fryktelig trist for den unge mannen som får sin fremtid avgjort på en slik måte. Men her har vi å gjøre med menneskelige tragedier på begge sider. Uansett er det ikke slikt man gjør som representant for partiledelsen, mener Alvheim. Kleppe: - Trekk deg! Også stortingsrepresentant Vidar Kleppe (Frp) oppfordrer Terje Søviknes til å trekke seg både som nestleder i Frp og som førstekandidat på Hordaland Frps liste til stortingsvalget.

— Når det nå er klart at Søviknes har innrømmet å ha hatt sex med en 16 år gammel pike på et partiarrangement, bør han selv innse at det beste han kan gjøre for partiet er å trekke seg. Det gjelder både som nestleder og som førstekandidat i Hordaland, sier Kleppe til VG Nett.

Kleppe sier at dette er uavhengig av om påstanden om voldtekt er korrekt eller ei.

— Han har med sine innrømmelser og handlinger vist manglende dømmekraft som en av Frps mest sentrale politikere, sier Vidar Kleppe.

Mandag kveld sluttet også stortingspolitiker Jan Simonsen seg til gruppen som krever Søviknes´ avgang. NTB