— Fremskrittspartiets sekretariat mottok i kveld klokka 18.00 stortingsrepresentant Vidar Kleppe sin utmeldelse av partiet, heter det i en pressemelding som ble sendt ut søndag kveld undertegnet av generalsekretær Geir Mo i Fremskrittspartiet.

Vidar Kleppe bekrefter overfor NTB at han har meldt seg ut av partiet. Tidligere søndag ville han ikke kommentere direkte om han skulle melde seg ut, fordi han ville at partiet skulle få vite det først.

Sørlandslisten Vidar Kleppe ville søndag kveld ikke kommentere nøyaktig hva slags planer han har for fremtiden. TV 2 meldte at Kleppe har bestemt seg for å stille som toppkandidat på den såkalte Sørlandslisten.

— Det er et alternativ jeg vurderer. Jeg har fått stor støtte fra folk på Sørlandet. Hvis det blir en sørlandsliste, må en gå i gang med å samle inn de 500 underskriftene som er nødvendige for å stille liste. Sørlandslisten høres ut som et rimelig bra alternativ, sier Kleppe til NTB.

Stortingsrepresentanten, som sist torsdag ble suspendert for 12 måneder av landsstyret i Fremskrittspartiet, forteller at han har fått stor støtte av folk på Sørlandet.

— Jeg har sikkert fått 100 telefoner, og folk er kommet hjem til meg med underskrifter i tilfelle det skulle bli aktuelt med en ny liste, sier Kleppe.

NTB