Simonsen mener det er tilfeldig at han havnet på Andreas Behring Breiviks mailingliste.

— Selv om akkurat samme e-posten er sent til 1000 andre, var det som å få e-post fra selve Djevelen, sier den tidligere Frp-politikeren fra Stavanger til Aftenbladet.

Jan Simonsen ble ekskludert fra Fremskrittspartiet for 10 år siden, og bor nå i Oslo og driver nettstedet Frie Ytringer som ifølge ham selv "informerer om muslimsk ondskap, situasjonen for voldsoffer og støtter Israel.

Dagbladet skriver i dag at e-posten som havnet i Simonsens innboks skal ha blitt sendt klokka 14.09 fredag. Klokka 15.26 - en time og 17 minutter senere - får politiet den første meldinga om eksplosjon i regjeringskvartalet. Totalt har 76 personer blitt drept etter terroristens bombeangrep mot regjeringskvartalet midt i Oslo sentrum og massakren på AUFs sommerleir på Utøya fredag.

E-posten er stilet til «vesteuropeiske patriot», Behring Breivik betegner mailen som «en gave» og ber mottakerne distribuere den til alle de kjenner. Ifølge avisen var Simonsen blant mottakerne, men i går kveld benektet han likevel på Dagbladets henvendelse at han hadde fått manifestet, og at han ikke kjente Breivik før fredag.

Simonsen bekrefter overfor Aftenbladet at han mottok e-posten.

Først ute

— Jeg skummet bare innholdet og trodde det var fra en tulling. Derfor slettet jeg den. Han brukte også et engelsk navn som avsender, sier Simonsen, som på bloggen sin skriver at avsendernavnet var «Andrew Berwick».

— Da det ble spørsmål om dette fikk jeg likevel en webekspert til å lete den fram igjen, hevder Simonsen.

E-posten inneholdt et følgebrev pluss Breiviks mye omtalte manifest. Ifølge Simonsen selv var hans nettsted først ute i Norge med å publisere manifestet.— Men det fant vi på et utenlandsk nettsted, sier han.

— Hvordan kan det ha seg at du har havnet på hans mailliste?

Stappfull av hat

— Det virker som en ren tilfeldighet. I e-posten skriver han at han har sendt e-posten til venner eller venner av facebookvenner. Det kan tyde på at har tatt en tilfeldig liste fra facebook, og jobbet månedsvis med å skaffe adressene, svarer Simonsen, som også hevder at Breivik bare har skrevet et innlegg på hans nettside.

— Det var en seriøst innlegg om en kommentar fra Thomas Hylland Eriksen.

— Kjenner du ham?

— Nei, Gudskjelov, han må være en inkarnasjon på selve Djevelen. Stappfull av hat, sier Jan Simonsen.

E-posten fra Behring Breivik innledes slik:

«Vesteuropeiske patriot,

Jeg sender deg herved mitt nye kompendium (3 bøker), =2083 – A European Declaration of Independence», i Word 97 format, som omfatter følgende hovedtemaer:

1. Den pågående islamiseringen av Vest-Europa

2. Den nåværende tilstand for de vesteuropeiske motstandsbevegelser (anti-Marxist/anti-Jihad bevegelser)

3. Løsninger for Vest-Europa og hvordan vi, den kulturelle konservative motstanden, bør gå videre i de kommende tiårene.

4. Og dekker alt, svært relevante emner, inkludert løsninger og strategier for alle de 8 ulike politiske fronter.