— I en av disse e-postene står det at «jeg drømmer om at hun (Monica Kristensen Solås) ligger i en brønn på Finnskogen med en øks i bakhodet sammen med Kurt Oddekalv», sier den avgåtte generalsekretæren i Redningsselskapet til Dagbladet.

Mange søkeord Det ble søkt på ord som kunne avdekke konspirasjon, illojal opptreden, korrupsjon, mobbing, trakassering og trusler om vold.

— Det var ord som krigen, kampen, spionasje, overvåking, og ord som øks, drap, drepe, sier hun.

23 ansattes e-post skal ha blitt sjekket spesielt. Opplysningene fremgår ifølge Dagbladet fra forklaringen Kristensen Solås har gitt politiet i Asker og Bærum. Overfor politiet sier Kristensen Solås at hun har holdt seg til en datainstruks som hver enkelt ansatt i Redningsselskapet må skrive under på ved ansettelse.

Det var i forbindelse med en rettssak der en tidligere ansatt hadde saksøkt Redningsselskapet at det ble bestemt at e-posten til den tidligere ansatte skulle undersøkes for å finne bevis.

Full lønn Full lønn i to år, pendlerbolig og betalt barnehageplass tar Monica Kristensen Solås med seg selv om hun slutter i Redningsselskapet.

Dette er uavhengig av eventuell videre jobbing i Redningsselskapet, skriver Aftenposten, som siterer Kristensen Solås' advokat, Arvid R. Ødegård, på at hun vil få utbetalt opptil 1,8 millioner kroner de kommende to årene, selv om hun ikke utfører noe arbeid for Redningsselskapet fremover.

Kristensen Solås sa tirsdag til NTB at hun ikke har avtalt eller tenkt å motta lønn uten å gjøre en innsats for selskapet.

Full forvirring om Kristensen Solås’ videre rolle i Redningsselskapet hersket tirsdag. Hun mente selv hun ville jobbe med ulike prosjektoppdrag fra sitt hjemmekontor, noe styreleder Magnus Stangeland først avviste blankt, før han senere tirsdag igjen holdt døren på klem for en slik mulighet.

Et nytt styre blir valgt av det ekstraordinære landsmøtet 14. januar.

— Det er opp til det kommende styret hvordan de vil disponere Kristensen Solås, dersom de fremdeles vil ha henne med, sier Stangeland.