Etter det Aftenbladet kjenner til, vurderer politiet i tillegg om Birkedal skal siktes for utuktig omgang med et barn under 16 år. Etter at Birkedal-saken mandag sprakk i mediene, valgte en ung mann som selv har tilknytning til Fremskrittspartiet å anmelde ham for et angivelig overgrep som skal ha funnet sted mens han var 15 år gammel.

Ny siktelse Birkedal var tirsdag i et nytt avhør med etterforskere på Stavanger politistasjon. Etter at avhøret uttalte politiet at mistanken mot toppolitikeren er styrket.

— Han har samtykket til varetektsfengsling i to uker med brev- og besøksforbud. Det vil bli utarbeidet en ny siktelse i saken, opplyser politiadvokat Fredrik Martin Soma ved Rogaland politidistrikt.

Politiet ville foreløpig ikke gi ytterligere kommentar i saken, utover at etterforskerne har mottatt opplysninger i saken som tyder på at det er flere fornærmede.

Belastende

Birkedals forsvarer Arvid Sjødin sier at hans klient ikke er spurt om han erkjenner straffskyld for anklagene som nå rettes mot ham, men advokaten ønsker ikke å komme inn på hva Birkedal har forklart i sine politiavhør.

— Jeg kan ikke kommentere spørsmål som angår etterforskningen. Min klient har akseptert å sitte fengslet for å gi politiet anledning til å jobbe i ro og fred. Da vil det ikke være riktig å gå inn på forhold som fremkommer i avhør, sier Sjødin.

— Men har han erkjent de faktiske forhold?

— Jeg vil ikke kommentere avhøret, sier Sjødin, og legger til at Birkedal ikke er spurt om han erkjenner straffskyld.

Håper det gir seg Trond Birkedal fylte 31 år tirsdag. Bursdagen ble tilbrakt bak lås og slå på andre døgnet. Ifølge Sjødin er klienten preget av den alvorlige situasjonen, men han er fortsatt fattet.

— For enhver som er siktet i en sak av en slik type, er det belastende. Det er det også for ham, sier Birkedals forsvarer.

— Hva tenker du om saken?

— Jeg legger merke til at det har vært stort oppstyr, og jeg håper det gir seg, sier Sjødin, som legger til at Birkedal har folk rundt seg.

Alvorlige opplysninger

Det kom tirsdag inn flere tips til Frps hovedkontor i Oslo. Det dreier seg om nye opplysninger etter at Trond Birkedal ble arrestert og siktet sist søndag.

— Noe av informasjonen vi har fått inn, er av alvorlig karakter, andre virker å være av mindre alvorlig art, sier Frps generalsekretær Geir Mo. Han forteller at alle tips som kommer inn, blir sendt over til politiet i Stavanger.

— Hvilken informasjon har dere mottatt?

— Det vil jeg ikke kommentere. Det blir opp til politiet å vurdere informasjonen og behandle den på en politimessig måte.

Pågripelsen overraskende - Har du noen kommentarer til at Trond Birkedal er varetektsfengslet i 14 dager?

— Det understreker bare alvoret i saken.

— Kom pågripelsen overraskende på dere?

— Ja, så absolutt. Vi satt i sentralstyremøte da vi fikk høre om oppslaget i Dagbladet som fortalte at en sentral Frp-politiker var blitt siktet. Det var med forferdelse vi mottok opplysningen, og vi satte himmel og jord i bevegelse for å finne ut hvem det kunne være.