Rektor Laila Pettersen er positiv til å bruke skolen i enda sterkere grad i kampen mot sex-fiksert kjøpepress.

— Det begynner tidlig. Sexy undertøy for barn er det mest ekstreme jeg har sett.Det er til å bli kvalm av. Jeg misliker også sterkt trendy voksenmote for små barn, sier Pettersen.

Sexy undertoner Hun sier skolen prøver å være en motvekt mot sex- og motefikseringen. Det er ingen lett oppgave.

— Vi kommer nesten ingen vei hvis vi må stå alene. Foreldre er under et stort press. I hverdagen er de fleste barn kledd praktisk og beskyttet mot vær og vind. Det er særlig når ungene skal pynte seg at klær og atferd får sexy undertoner, mener Pettersen.

Hun er selv bestemor, og liker ikke å kjøpe dametøy til egne barnebarn. Men det er det foreldrene og ungene vil ha.Hun vil ikke fornærme unge jenter, men må samtidig si at svært mange av dem er fryktelig selvopptatte.

— De er navlebeskuende og strever med å se ut som damene i Baywatch.12 år gamle jenter bruker BH fulle av innlegg. Du skal ha ordentlige pupper for å være vellykket. 11-12 åringer er stolte når de blir kalt sexbomber.

Vanskelig å snu Pettersen tror veien å gå er å lære ungene å bli kritiske. Et av hovedmålene er å få barn engasjert i andre mennesker og saker som ikke angår dem selv og egen kropp.

— Det er vanskelig å snu dette. Store sterke pengekrefter har makt over barn. Det er ikke sex i seg selv som er viktig for denne industrien, men penger.Rektor forstår at jentene har sine idoler å se opp til. Men hun ønsker å se unger, ikke bare mager og vrikkende hofter.

Ledelsen ved skolen prøver å styre elevene fra å spille sexy popstjerner ved opptredener i skoleregi.