Blikket og kniven som mannen holdt i hånden skremte 17-åringen på flukt, men han så nok til å kunne gi politiet et signalement.

Få sekunder etter at 17-åringen så drapsmannen sammen med Gunn Merete Lode, hørte han et skrik. Da han snudde seg, så han den 32 år gamle kvinnen segne om på fortauet. Mannen med kniven var da borte. Han hadde sett ham i noen få sekunder, og la bare merke til overdelen av ansiktet. Spesielt merket han seg kniven han holdt i hånden, og markerte kinnben under det skremmende blikket.

— Vitnet oppfatter ham som en utlending, opplyser lensmann Geir Magne Aanestad i Time.

Han legger til at politiet langt fra er sikker på at gjerningsmannen er utlending, og at detaljer i tegningen kan være unøyaktige. Tirsdag offentliggjorde likevel etterforskerne på Bryne en tegning av gjerningsmannen, basert på 17-åringens forklaring.

17-åringen er svært skremt, og tydelig preget av det han opplevde for tre måneder siden på Bryne. På tegningen som politiet offentliggjorde tirsdag, holder mannen en kniv i hånden. Kniven har et slett knivblad på tegningen, men Aanestad legger til at drapskniven har tagger.

(NTB)

DRAPSMANN: På bakgrunn av et langt samarbeid med tegner og det 17 år gamle vitnet har politiet fått fram et signalement av mannen som knivstakk og drepte Gunn Merete Lode natt til 26. august.
ILLUSTRASJON: POLITIET/SCANPIX