ERLEND FRAFJORDKristin Kirkemo Haukeland grilles nå av Per Orderuds forsvarer, Cato Schiøtz, som gikk rett på sak i sin utspørring:

— Hva skulle du med sprengstoff, Kristin?

— Det var Lars som hadde det i kjelleren. Vi skulle ut og sprenge sporveisautomater. Det var egentlig bare en vill idé som aldri ble planlagt nærmere, forklarer Kristin.

Schiøtz trekker så inn politiforklaringene til noen tidligere venner av Kristin. Vennene, som alle skal vitne seinere i saken, hevder Kristin har fortalt at det var henne som natt til onsdag 15. juli 1998 plasserte en halv kilo sprengstoff under bilen til Anne Orderud Paust. Kristin er tiltalt for dette forholdet sammen med Lars Grønnerød. Tiltalen begrenser seg til trusler fordi det ikke var tennmekanisme på sprengladningen.

Ifølge vitnene skal Kristin også ha innrømmet deltakelse i attentatforsøket hvor uvedkommende plasserte en gassbeholder i oppgangen til leiligheten hvor Anne Orderud Paust og Per Paust bodde. Det er ikke tatt ut tiltale for det sistnevnte forholdet. Riksadvokaten fant ikke bevisene sterke nok.

— Jeg kjenner politiforklaringene, men vet at disse vitnene ikke snakker sant. De tilhører alle det samme rusmiljøet. Det er mulig at vi pratet om attentatforsøkene generelt, men jeg har aldri sagt at jeg hadde noe med disse forholdene å gjøre, hevder Kristin.