Begge er dømt til 21 år i fengsel for medvirkning til trippeldrap.

I NRK Brennpunkt tirsdag fortalte Veronica Orderud om sin opplevelse av Orderud-saken før, under og etter behandlingen av ankesaken i Eidsivating lagmannsrett.

Da det var klart at hun ble dømt til 21 års fengsel svarte hun følgende på spørsmålet om hva som gikk galt med livet hennes.

— Det er så håpløst å begynne å tenke på. For det er opplagt at jeg har hatt de samme tankene også. Jeg har jo forbannet den dagen jeg kom til Orderud gård. Jeg skulle aldri ha rotet meg bort i Per. Så godt jeg kunne hatt det, ikke sant? Jeg kunne vært ung og bekymringsløs student, løpt rundt med studievenninner og vært glad og fornøyd, sier Veronica Orderud i intervjuet med NRK.

I programmet fortalte Veronica at hun tviler sterkt på om hun har styrke til å sitte så lenge i fengsel.

— Jeg har slitt så ille med å sitte i varetekt og jeg kan ikke overleve å sitte i fengsel så lenge for noe jeg er uskyldig i. Jeg vet med meg selv at jeg ikke har styrke til å sitte inne uskyldig, sier Veronica.

(NTB)

ANGRER: Veronica Orderud (t.h.) sier hun forbanner den dagen hun kom til Orderud gård. Her sammen med sin forsvarer Ingunn Yssen.