— Jeg sa det vel helt fra begynnelsen av at her blir det ord mot ord og at saken helt sikkert blir henlagt Men jeg har i hvert fall funnet ut i løpt av den siste tiden at det hadde vært best av meg om jeg hadde anmeldt det med en gang, sier Frp-politiker Cathrin Rustøen til TV 2.

Statsadvokaten i Vestfold og Telemark har henlagt saken mot den permitterte Oslo FpU-leder Chim Kjølner på grunn av manglende bevis.

Kjølner sier at statsadvokatens henleggelse av voldtektssiktelsen ikke gjør livet lettere for ham. Han vurderer å påkjære kjennelsen.

— Denne alvorlige anklagen blir ikke noe morsommere for meg når statsadvokaten henlegger saken etter bevisets stilling, sier Kjølner til NTB.

Tilbake som leder? Likevel betegner han henleggelsen som et gjennombrudd, og sier at han sannsynlig vil vende tilbake som leder for Oslo FpU.

Oslo FpU venter imidlertid med å avgjøre om Chim Kjølner får komme tilbake som leder i ungdomspartiet etter henleggelsen av voldtektssaken mot ham.

— Vi venter til fristen for å klage på henleggelsen er gått ut. Henleggelsen er ikke endelig nå, sier nåværende leder i FpU Oslo Jøran A. Kallmyr til NTB.

Både Rustøen og Kjølner har adgang til å klage til Riksadvokaten på henleggelsen innen tre uker, og begge vil vurdere et kjæremål.

På tvRustøen sto fram offentlig under det tv-overførte årsmøtet for Frp Hordaland tidligere i år og fortalte at hun var blitt voldtatt av en Frp-politiker.

Uttalelsen skapte furore, og Oslo FpUs Chim Kjølner ble utpekt som mannen bak overgrepet som skulle ha skjedd under FpUs landsmøte i Langesund i fjor.

Kjølner benektet å ha hatt seksuell omgang med Rustøen, og truet med injuriesøksmål. Han hadde mange vitner for den aktuelle kvelden, men skal ha manglet alibi for en 15 minutters periode.

Selv om saken ikke ble anmeldt, valgte politiet å gjennomføre etterforskning.

— Uten holdRustøens bistandsadvokat Berit Reiss-Andersen sier til Nettavisen at hun vektlegger siktelsen som politiet tok ut mot Kjølner under etterforskningen.

— Men min klient innser at bevissituasjonen er vanskelig når etterforskningen ble igangsatt ett år etter landsmøtet i Langesund, sier Reiss-Andersen.

Generalsekretær i Frp, Geir Mo, sier til NTB at han er glad for at Kjølner-saken ble henlagt, og at alle anklagene etter hans mening var uten hold.

— En del redaktører bør gå i seg selv etter dette, sier Mo.

Mo uttrykker glede over at alle de belastende sakene mot Frp-representanter nå er henlagt.

— Det har nå vist seg at det ikke var hold i anklagene, sier Mo til NTB.

NTB

VIL TILBAKE TIL FPU: Den permitterte Oslo FpU-leder Chim Kjølner sier at statsadvokatens henleggelse av voldtektssiktelsen, etter bevisets stilling, ikke gjør livet lettere for ham. (ARKIVFOTO)