Væpnede politistyrker leter etter tre navngitte personer etter skytingen.

– Jeg vil oppfordre dem som satt i bilen, til å melde seg til politiet, for vi vil jakte på dem til de sitter hos oss, sier politiinspektør Finn Abrahamsen til NTB.

Snakket sammen

Det var en Volkswagen Golf med minst fire personer, to menn og to kvinner, som kjørte bortover Torggata mens en mann hang ut av vinduet og skjøt en rekke skudd mot butikker og bygninger på den ene siden av gata i 4-tida. Ifølge politiet var skuddene rettet mot en 26 år gammel mann som befant seg på utsiden av et gatekjøkken.

– Skuddene ble løsnet etter at de som satt i bilen møtte mannen på utsiden av et gatekjøkken. Slik politiet ser dette, dreier det seg om et drapsforsøk, sier Abrahamsen.

De fire som befant seg i Golfen, hadde like før kommet ut fra det samme gatekjøkkenet. Utenfor vekslet de noen ord med den personen som politiet mener er fornærmet. Han var sammen med en annen og var på vei inn i gatekjøkkenet da skuddene falt.

Ukjent motiv

Da bilen kom til Hausmanns gate, kolliderte den kraftig med en drosje. Drosjesjåføren ble dratt ut av bilen sin og opplevde at en av gjerningsmennene i bilen som kjørte på ham, stjal drosjen og stakk av. Drosjen, som det er store skader på, ble ved 7.30-tiden funnet på Tøyen.

– Vi kjenner ikke motivet for skytingen. De som møtte hverandre på utsiden av gatekjøkkenet, kjente hverandre, men vi vet ikke hvorfor skuddene falt, sier Abrahamsen som avviser at oppgjøret skal være gjengrelatert.

Politiinspektøren betegner tyveriet av drosjen som et ran.

Øyenvitne

Øyenvitne Kristen Risøen var på jobb i Hausmannsgate da skuddene ble avfyrt.

– Jeg var på jobb og hørte smell som var høyere enn et fyrverkeri. Da så jeg en liten bil hvor det hang en mann ut av et vindu og skjøt. Kort etter kjørte de på rødt lys og ut i Hausmannsgate og rett inn i en drosje, fortalte Risøen til NRK.

Bilen med han som skjøt, forsvant også fra stedet, men den ble funnet igjen i Christian Krohgs gate like i nærheten.

Verken taxisjåføren eller andre ble skadd. Både vitner langs Torggata og taxisjåføren blir i løpet fredag avhørt av politiet som forsøker å slå fast hva som er skjedd.