Den vesle jenta skal ha vært i et annet rom da mannen hentet hagla og skjøt sin jevnaldrende kone med to skudd i mage— og brystregionen, skriver VG.

Store politistyrker, samt et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola, ble sendt til Moi etter at drapsalarmen gikk rundt klokken 12 onsdag. Ektemann ble pågrepet uten dramatikk kort tid etter skytedramaet. Personell fra luftambulansen forsøkte å gjenopplive kvinnen, uten å lykkes.

I bygdesamfunnet framstår drapet som helt uforståelig. Mannen skal ha vært beruset, ifølge naboen.

– Jeg har kjent mannen i 40 år og vært nærmeste nabo i ti av dem. Dette er tredje gangen jeg ser ham beruset, sier nabo Jahn Eivind Bu til VG.

Bu ble sittende på trappa med den drapssiktede mannen til politiet kom. Han fortalte da at han hadde skutt kona, og at hun var død.

Den psykiske helsetilstanden til mannen var onsdag kveld så dårlig at han etter politiavhøret ble fraktet til psykiatrisk avdeling ved Sentralsykehuset i Rogaland. I løpet av torsdag bli det bli avgjort om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

TATT: En mann ble pågrepet etter at en kvinne i 60-årene ble skutt og drept på Moi i Sør-Rogaland onsdag formiddag. Politiet skal ha fått melding om skyteepisoden klokken 11.20.
scanpix