Den profilerte kvinnelige TV 2-reporteren skal nekte for at hun har vært kjæreste med 29-åringen som politiet mener er hovedmannen i planleggingen av angrep på ambassadene til USA og Israel.

Journalisten er knyttet til saken ved at hun og den terrorsiktede 29-åringen har sendt en rekke tekstmeldinger til hverandre gjennom flere uker. De to skal også ha blitt observert sammen ved flere anledninger.

Ikke svekket Konserndirektør Rune Indrøy tror ikke at saken skader TV 2s troverdighet.

– Nei, det tviler jeg på. TV 2 er kåret til Norges sterkeste merkevare flere ganger. Jeg tviler sterkt på at denne saken vil skade vårt omdømme på sikt, sier Indrøy til NTB.

Reporteren ble sykmeldt etter at saken ble kjent. Samtidig går ryktene om hvem hun er.

Indrøy sier TV 2 skal ha et møte med journalisten «så snart helsetilstanden er bedre».

– Det vil forhåpentlig skje i løpet av noen dager, sier han.

– Er det kommet fram noe nytt i journalistens egenrapport som ble levert arbeidsgiveren før helgen?

– Det spørsmålet tviler jeg på om du forventer et svar på, så nå foreslår jeg at du bruker tiden på noe mer fornuftig, svarer Indrøy.

Ikke navngi Til fagbladet Journalisten.no sier konserndirektøren at TV 2 ikke ønsker å navngi reporteren, selv om dette kunne ha minsket presset på hennes kolleger.

– Vi har diskutert muligheten, men konkludert med at vi ikke ønsker å gjøre det på nåværende tidspunkt. Belastningen for henne er stor nok som den er, og vil bli enda større dersom identiteten blir offentlig kjent, sier Indrøy.

Han innrømmer at det kan være en fare for at vedkommendes identitet uansett lekker ut, men mener TV 2 best kan håndtere saken ved fortsatt å beskytte kvinnens identitet.

Vitnestatus Reporteren har status som vitne i terrorsaken der tre menn er varetektsfengslet, siktet for å ha planlagt terrorhandlinger, mens en fjerde siktet sitter i varetekt på oppsettende virkning, etter at politiet lørdag påkjærte Oslo tingretts løslatelse.

Den terrorsiktede 29-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, avviser at reporteren har fått tilgang på opplysninger om terroraktiviteter:

– Jeg ser ikke noen grunn til å gå inn på eventuelle personlige forhold mellom henne og min klient. Men det som er klart er at min klient avviser at hun har fått noen som helst opplysninger som kan tyde på at han har noe med terrorisme å gjøre, sier Elden til NTB.

BT