En mor og hennes ni år gamle sønn skal natt til lørdag ha vært vitne til at en 42 år gammel mann knivdrepte en mann i en leilighet.

— Vi har grunn til å tro at det er forhold rundt kvinnen som er årsak til drapet, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder av volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Overfor NTB vil hun ikke utdype hva dette betyr.

— Vi legger ikke noe mer i det, men opplysningene tyder på at det er en konflikt rundt kvinnen som er motivet for drapet. Vi vet ikke noe sikkert om forholdet, men verken den siktede eller den drepte er registrert som beboere i huset der drapet skjedde, sier hun.

Siktet for forsettlig drap

Politiet startet avhør av den pågrepne mannen lørdag ettermiddag og vil trolig fremstille ham for fengsling mandag eller tirsdag. Han er foreløpig siktet for forsettlig drap.

Offeret er italiensk statsborger, men delvis bosatt i Norge. Den drapssiktede er norsk statsborger.

Mannen forsvares av Tor Kjærvik. Han hadde et møte med sin klient lørdag ettermiddag.

— Han erkjenner forholdet han er siktet for. Nå som det begynner å gå opp for ham hva som har skjedd, tar han det veldig tungt. Han tenker mye på de andre involverte, sier Kjærvik til VG Nett.

Forsvareren mener det bare blir spekulasjoner å uttale seg om hvorfor 42-åringen oppsøkte kvinnens leilighet natt til lørdag.

— Han bodde bare noen hundre meter unna henne, og mitt inntrykk er at de hadde god kontakt. De skal ha hatt et lengre forhold, litt til og fra, og i den grad det er avsluttet, tror jeg det er ganske nylig, sier forsvareren.

Pågrepet etter kort tid

Det var klokken 3.47 natt til lørdag at naboer meldte fra til politiet om bråk i en leilighet på Nordstrand. 42-åringen ble pågrepet like etterpå.

— Da politiet kom til stedet, påtraff de en mann med kuttskader og blodige klær, sier Rohde.

Rohde sier at politiet mener det er sikkert at 42-åringen er gjerningsmannen.

— Han møtte politiet da vi kom til stedet. Mannen har erkjent hendelsen og knyttet seg til saken på den måten, sier sentralvaktleder Ole-Petter Jacobsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Da politifolkene tok seg inn i leiligheten, fant de en død mann som var stukket med kniv. Drapet skal ha vært meget brutalt.

Våknet av barneskrik

En nabo våknet av barneskrik.

— Det var like før klokka 4. Jeg sto opp, og hylingen ble sterkere. Så hørte jeg desperate kvinneskrik. Jeg gikk ut og så en mor og hennes sønn stå på verandaen utenfor leiligheten, sier naboen til VG Nett.

Ifølge naboen skal 42-åringen ha stått utenfor leiligheten før politiet kom, med en telefon i hånden og påstått at han hadde drept en mann.

Hvorvidt det hadde vært fest i leiligheten, kan ikke politiet si noe om, men det skal ha vært flere vitner til hendelsen.

— Vi skal begynne med avhør i løpet av dagen, og vi har flere vitner. Blant annet har innehaveren av leiligheten sett hele hendelsen, sier Jacobsen.

KNIVDREPT: En mann ble knivdrept i en leilighet på Nordstrand i Oslo natt til lørdag. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet på stedet kort tid etter.
SCANPIX
VITNER: En mor og hennes ni år gamle sønn skal ha vært vitne til drapet.
SCANPIX