Arbeiderpartiets sekretær karakteriserer Fremskrittspartiets formann som uredelig etter hennes landsmøtetale fredag.

I sin tale sa Siv Jensen at Ap har hatt makten i 53 år siden 1935, og at partiet derfor burde ta ansvaret for de store manglene i eldreomsorgen. Hun hevdet også at begrepet «valgfrihet» var et skjellsord for Ap.

– Ja, svarer Kolberg. – Vi lever i ett av verdens beste samfunn som er blitt kåret av FN som verdens beste land å bo i. Jeg har sagt at mye er ugjort, men det er uredelig av Siv Jensen å beskylde Arbeiderpartiet og si at alle svakheter som fortsatt finnes i samfunnet, skyldes Ap, og ikke samtidig gi oss noe av æren for at Norge er verdens beste land å bo i, sier han,

Kolberg sier det er en misforståelse at «valgfrihet» er et skjellsord i Ap.

– Vi vil ha valgfrihet, men valgfriheten må være reell og gjelde for alle. Vi er for valgfrihet, men imot kommersialisering av velferdstjenestene slik Frp vil, sier han.

Han spør også hva folk skal med valgfrihet hvis de ikke har penger til å shoppe på markedet, eller mulighet til å velge mellom forskjellige tilbud.

– Det er fortsatt mye ugjort, men vi skal sørge for at kommunale tjenester blir så gode at dyre kommersielle tilbud mister markedet sitt, sier han.

Han gjentar at høstens valg blir et verdivalg der det står mellom et mer markedsstyrt samfunn eller et samfunn basert på fellesskap.

– Årets valg blir et avgjørende veiskille for en rekke kommuner, sier Martin Kolberg.

SLÅR TILBAKE: Martin Kolberg