• Siv Jensen har det under omstendighetene bra. Hun er sliten, men offensiv og ved godt mot. Slik beskriver Frps nestleder Per Sandberg partilederen etter et besøk på sykehuset.

Jensen ble innlagt på Ullevål sykehus etter et uhell i en båt i Oslofjorden torsdag kveld. Undersøkelsene viste to bruddskader i ryggen. En planlagt reise til Karasjok og Sametinget neste uke må avlyses, men Sandberg håper den kan settes opp senere.

— Dette var noe Jensen gjerne ville gjøre, så vi satser på at den turen blir gjennomført om ikke så lenge. Vår partileder er ved godt mot, men sliten etter å ha sovet lite siden ulykken. Vi håper å få henne tilbake når Frps valgcamp starter i Vestfold 17. juni, sier Sandberg til NRK.

Hell i uhellet

Skadene er noe mer omfattende enn først antatt, selv om hun hadde hell i uhellet.

— Det er konstatert to brudd og mindre blødninger. Det er likevel ikke karakterisert som en alvorlig skade, selv om den er smertefull nok. Med riktig hvile og opptrening vil hun bli helt frisk igjen, sier kommunikasjonssjef Fredrik Färber i Frp.

Partiet har ikke funnet det nødvendig å sette inn Sandberg som konstituert leder. Jensen er tilgjengelig hvis større saker skulle dukke opp, og den daglige driften av partiet er det sekretariatet og generalsekretær Geir A. Moe som tar seg av.

Torsk til middag

Frp-lederen var sammen med noen venner og barna deres da ulykken skjedde. De var alle på besøk på Jensens hytte i Oslofjorden, og planen var å trekke en torsk til middag.

— Da Siv skulle snu seg for å hjelpe til med å få løs et snøre som hadde satt seg fast, skled hun og falt. Hun slo ryggen mot et sete og måtte sendes til sykehus, forteller Färber.

Der konstaterte legene to brudd i ryggen, men det skal være «pene brudd» som ikke vil gi varige skader. Hun skal i første omgang være på sykehuset til over helgen.

— Etter seks til åtte uker kan jeg trene som normalt igjen. Jeg er veldig glad for at det tross alt gikk bra. Det er vondt, men jeg er ved godt mot og ser alt fram til å komme tilbake. Det måtte altså en fisk til for å stoppe meg, men jeg er tilbake fortere enn dere aner, sier Jensen selv til Fremskrittspartiets nettsted.