«Helt alvorlig, Siv Jensen! Jeg anbefaler at du tar deg en godt over middels stor bolle. Å troppe opp for å bli filmet sammen med sørgende ungdommer som har mistet sine nærmeste, er ikke en god måte å drive politikk på. Særlig ikke når velger å slå politisk mynt på dødsfall. Har du sett noen rapporter som politiet ikke har sett? Det er ingen som vet at veistandarden er årsaken til ulykken».

Dette innlegget skrev Jette F. Christensen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, på Facebook-veggen sin i formiddag. Overfor bt.no utdyper hun gjerne kritikken mot Frp-lederen som i går troppet opp på E39 i Søgne, der fire ungdommer mistet livet i helgen.

— Dette gjør et veldig sterkt inntrykk på meg, mine tanker går først og fremst til de som er berørt av denne forferdelige ulykken, sa Frp-leder Siv Jensen til Fædrelandsvennen sine nettsider.

Hun benyttet også anledningen til å rette søkelyset mot veistandarden langs E39.

— Det er jo ikke sånn at Norge mangler penger til å gjøre noe med veistandarden. Det mangler politisk vilje, sa Jensen.

Artikkelen fortsetter under videoen

— Lavmål

Christensen reagerer sterkt på opptrinnet.

— Det er ingen som ikke synes det er forferdelig at ungdommer mister livet. Men det er bare Siv Jensen som velger å reise til ulykkesstedet, gå bort og snakke med ungdommer som står der og griner fordi de har mistet sine nærmeste, for så å si at hvis Frp hadde vært i regjering, så hadde det aldri skjedd. Det går ikke an å slå politisk mynt på død. Det er den laveste form for kampanjevirksomhet som finnes, sier Christensen.

- Er det ikke greit at Siv Jensen uttrykker sympati og er opptatt av veistandarden?

— Det er helt greit å være opptatt av veistandarden, men det er ingen som vet at dette var grunnen til at ungdommene mistet livet. Det er også greit å uttrykke sympati, men det er en annen ting å la seg avbilde mens man gjør det. Da slår man retorisk poeng på at andre har det vond. Jeg reagerer utrolig sterkt på den type virkemidler.

Oppfordringen til Siv Jensen er klar:

— Neste gang man har lyst til å snakke politikk så går det an å gjøre det uten å skubbe offer fremfor seg.

Jette F. Christensen håper på at debatt kring disse virkemidlene, som hun mener hun har sett mer av i norsk politikk de siste årene.

- Hårreisende

  • Jeg synes dette er hårreisende uttalelser fra en arbeiderpartipolitiker, sier Siv Jensen etter å ha hørt utsagnet fra Christensen.

Hun sier hun står for det hun gjorde.

— Jeg var på en lenge planlagt reise i Kristiansand-området og reiste forbi ulykkesstedet to ganger. Jeg mener det hadde vært mer oppsiktsvekkende om jeg ikke hadde stoppet og brydd meg. Jeg var først og fremst opptatt av å vise respekt for de som har omkommet, deres familie og pårørende.

Hun retter skytset tilbake mot Ap.

— Det er typisk Ap å komme med slike kommentarer når de egentlig burde sitte på tidenes dårligste samvittighet. Ap burde konsentrere seg om å sikre ulykkesutsatte områder på en ordentlig måte, i stedet for å akseptere at unødvendig mange liv går tapt på veiene.

- Forstår du at noen synes det er uheldig å blande inn politikk i en slik situasjon?

— Jeg er klar over at besøket kom tett på ulykken, men jeg lurer på hva folk hadde sagt om jeg bare hadde feid forbi uten å bry meg.

Hva mener du om Siv Jensens opptreden? Si din mening her.