– Sikkerheten er alltid viktigst, sier Solberg.

Den tidligere verdensmesteren var på gråten da han snakket med NTB kort tid etter ulykken under Rally Larvik. Solberg deltok ikke i rallyet, men reagerte med sjokk da han fikk beskjeden.

– Jeg er kjempelei meg. Det er en veldig tung beskjed å få. Jeg er sjokkert. Det er ikke noe som skjer ofte, men i all idrett så skjer ting som dette. Men det er veldig, veldig vanskelig, sier Solberg.

En rallyfører skal ha fått skrens før han traff tiåringen, som fulgte rallyet sammen med sin nærmeste familie.

– Jeg vet at sikkerheten i Norge er på et veldig høyt nivå. Sikkerheten er det viktigste av alt, sier Solberg.

Rallystjernen var tidligere i år deltaker i et båtrace som endte med en alvorlig ulykke der fem personer ble skadd. Tankene hans går nå til jentas familie og føreren av rallybilen.

– Dette er veldig vanskelig å komme seg gjennom for ham og jentens familie. Det er viktig at alle står sammen. De trenger all den hjelpen de kan få nå, sier Solberg.

For det relativt lille rallymiljøet i Norge går en alvorlig ulykke som lørdagens hardt inn på de involverte.

– Vi er i sjokk alle sammen. Vi må stå sammen og hjelpe hverandre. Jeg føler meg ikke helt vel nå. Det er veldig, veldig trist, sier Solberg til NTB.

I 1997 mistet en 22 år gammel tilskuer livet da han ble påkjørt under Rally Finnskogen. For fire år siden omkom en kartleser i en ulykke på Haslemoen.