Det bosniske nyhetsmagasinet Slobodna Bosna skriver at Milorad Pelemis trolig var personen Anders Behring Breivik kan ha kontakt med.

Helt sikre er de imidlertid ikke: De skriver selv et spørsmålstegn i tittelen.

Breivik selv hevder han møtte en serbisk nasjonalist i Liberia i 2002. Politiet har derimot tvilt på at et slikt møte fant sted.

VAR DET HAN: Det bosniske nyhetsmagasinet Slobodna Bosna skriver at Milorad Pelemis trolig var personen Anders Behring Breivik kan ha kontakt med.

Deres mistanke er at Breivik prøvde å smugle diamanter, og har tvilt på at en da 23 år gammel mann fra NATO-landet Norge skulle få innpass hos en serbisk nasjonalist.Breivik har forklart at denne serberen var en av stifterene i det angivelige Knights Templar-nettverket. Politiet mener det er mest sannsynlig at dette nettverket ikke finnes.

Pelemis skal etter krigen i Bosnia ha deltatt som leiesoldat i Kongo, ifølge to bosniske medier.

Pelemis var en av drapsmennene i den 10. sabotasjeenheten i den bosnisk-serbiske hæren, ifølge Sobodna Bosna. Enheten sto for en rekke av henrettelsene i massakren i Srebrenica under den bosnisk-serbiske krigen.

Magasinet blir regnet som en kombinasjon av seriøse og mindre seriøse nyheter – med både gravesaker og mer kulørte saker.