Barna gjorde store øyne, og var kanskje ikke helt fornøyd med å måtte forlate ballbingen de ti minuttene brudepar og fotograf holdt på. Mens andre igjen var fornøyd med «prinsessebesøket».

— Hvordan føles dette , spør vi bruden i tradisjonell sportsånd.

— Rart, ler Tina Mjaaseth, mens brudgom Jørgen Mjaaseth har jobben med å finne de 10-12 blå ballene fra bingen som gjemmer seg i brudekjolen.

En fin dag

— Vi ønsket å gjøre noe utradisjonelt på brudebildene, forteller brudeparet.

Nå går turen videre til Salhus, hvor festen skal stå.

— Det har vært en veldig bra dag, smiler en lykkelig nygift brudgom.

Brudeparet hadde et tettpakket program, så det var det vi fikk av tid til å snakke med de nygifte. Men med seg på brudeferden fikk de en liten påskjønnelse fra Ikea, som de kan bruke til å handle til sitt nye hjem. Kanskje et ekte skap?

Uvanlig

Av de nesten 8000 besøkende i dag, var det nok brudeparet som fikk meste oppmerksomhet. Ikea har tidligere fått forespørsler fra utdrikkingslag og russ som ønsker et opplegg der. De tillater dette, såfremt opplegget er alkholfritt.

— Dette er uvanlig, dette er første gang vi har hatt et brudepar her, smiler Odd Rune Bjørge, som er varehussjef på Ikea.

Folkelige Ikea

Varehussjef Bjørge mener at Ikea er litt allemannseie. Noen av kundene tar dette kanskje litt for bokstavelig.

— Vi har opplevd at folk sovner i sengene våre. Det går fint. Men vi har også hatt tilfeller av kunder som har vist litt for mye av sin kjærlighet for hverandre i utsillingslokalene, og dette har vi da stoppet med hensyn til allmennheten, humrer Bjørge.