Kvinnen er foreløpig ikke identifisert, men mye tyder på at det er den savnede tobarnsmoren som er funnet.

— Klærne til den døde kvinnen gjør at vi ikke kan utelukke at det er den savnede kvinnen som er funnet. Dessuten er det ingen andre som er savnet i samme område, sier politistasjonssjef Helge Folserås ved Notodden politistasjon til NTB.

Miniubåt

Frivillige mannskaper fra Røde Kors lette etter tobarnsmoren med en miniubåt i Heddalsvatnet torsdag ettermiddag.

— Klokka 15.40 ble den døde kvinnen funnet på 15 meters dyp omkring 100 meter fra oset til Tinnelva. Dykkere har vært nede for å hente henne opp, sier Folserås.

Han håper en foreløpig obduksjonsrapport kan være klar allerede fredag.

— Vi er avhengige av opplysninger om dødsårsaken for å kunne fortsette etterforskningen. Rapporten vil kunne gi svar på om kvinnen har druknet eller om hun er dumpet i vannet, sier Folserås.

Tips

Kripos har vært koblet inn i saken fordi politiet tidlig hadde mistanke om at noe kriminelt hadde skjedd med tobarnsmoren. Etterforskerne jobber fortsatt med å kartlegge elektroniske spor og systematisere opplysninger som er kommet inn, både gjennom rundspørringer og tips fra publikum. Reidun Hardang Natadal ble meldt savnet av familien mandag for halvannen uke siden. Siste sikre observasjon av 39-åringen ble gjort om kvelden lørdagen før, ved Søsterhjemmet på Notodden. Den yngste sønnen snakket med moren på telefon ved 15-tida. Siste mulige livstegn fra Hardang Natadal var klokka 4.50 natt til søndag 9. februar da hun skal ha sendt en tekstmelding til kjæresten.

- Lettelse for familien

Familie og venner har hele tiden vært med i søkene etter tobarnsmoren. Da den offentlige leteaksjonen ble avsluttet etter to dager, overtok Røde Kors organiseringen. Da Natadal ble funnet torsdag ettermiddag, var familien i nærheten.

— Det er en lettelse både hos politiet og hos familien over at hun nå trolig er funnet.

Samtidig knytter det seg stor spenning til dødsårsaken, sier Jan Henrik Henriksen til TV 2 Nettavisen. Kvinnen vil bli kjørt til Rettsmedisinsk institutt i løpet av natten.

(NTB)