KEN ROSSLAND ken.rossland@bt.no

Dagsavisen har lørdag et eksklusivt intervju med Mette-Marit Tjessem Høiby. Bergensavisen presenterer deler av dette intervjuet samme dag. Her snakker Mette-Marit om Haakon, dronningrollen, morsrollen og kjendislivet.

— Velger hele personen Mette-Marits dager i en anonym tilværelse var over da den kongelige forlovelsen ble kringkastet fredag 31. oktober i fjor. Hun ble med ett en megakjendis.

— Hvis man går inn i et forhold, velger man hele personen. Da jeg valgte Haakon, så valgte jeg Haakon som kronprins også. Jeg kan ikke bare velge Haakon som privatperson. Du kan ikke bare gå inn og velge en del av et menneske, og si at det er det jeg vil ha. Da vil du aldri bli lykkelig, sier Mette-Marit til Dagsavisen/BA.

- Tar meg nær av ryktene Med kjendisstatusen dukket også ryktene opp. Ryktene om Mette-Marits fortid. Dagsavisens journalist Nina Johnsrud spør Mette-Marit hvordan hun reagerte på historiene som verserte.

— Ryktene, mener du. Egentlig har jeg lyst til å snakke om det. Det er klart jeg synes det er urettferdig og tar meg nær av det.

- Jeg er ikke Askepott Mette-Marit er historien om jenten fra Sørlandet som vant kronprinsen og hjertene til en hel nasjon. Likevel assosierer hun seg ikke med Askepott.

— Nei, dette er ikke noe eventyr og jeg er ingen askepott, sier hun i intervjuet med Dagsavisen/BA.

IKKE NOE EVENTYR: Dette er ikke noe eventyr og jeg er ingen askepott, sier Mette-Marit. Foto: Scanpix